torsdag 29. november 2007

Premien i skisse konkuransen

Sponses denne gangen av http://www.papirihjertet.no/ Om du ikke har vært å tittet i hyllene deres ennå er tiden inne til å ta seg en titt, og får du så lyst på noe av det du ser at du ikke kan vente til vinneren er kåret så blir de sikkert ikke lei seg om du handler litt underveis...

nøyaktig hva jentene plukker ut til vinneren er ikke helt bestemt ennå, men det kommer mer info om det etterhvert...

Nå er det litt over en dag igjen før fristen til innsendelse går ut og jeg er veldig spent på å se hva dere kommer opp med...

lørdag 24. november 2007

Pelles sketch competition

For 5 weeks from now there will be a sketch competition here in my blog.
The winner will get a prize sponsed by www.papirihjertet.no

The rules are easy, make what u want, and if we recognise the sketch u make me happy.
Post u're card to pelleryk@online.no and i put it in here, and we have a vote.

Every friday there will come out a new sketch and u have about a week to make it and send it to me.
So good luck everyone, lets hope we see all the different things u make!!!

Jeg prøver meg på en slik en, så får vi se om det blir fast videre fremover.

Jeg har laget 5 skisser til kort, så det kommer en ny hver helg, hver uke fremover.

Mange er opptatt av regler, jeg syntes at scrapping skal være lystbetont og ikke fyllt av regler, så her blir ingen disket, men det er gøy å se om man kjenner igjen skissen (men altså intet must):

Send inn forslaget ditt til meg på mail, pelleryk@online.no og merk mail med skisse nummer (1-5) innen den dato som står oppgitt hver uke.
Avstemning kommer iløpet av samme helg.

Nr 1 får 6 poeng
Nr 2 får 4 poeng
Nr 3 for 2 poeng
Alle andre får 1 poeng.

Den som etter 5 uker har flest poeng får en kul premie av meg, det kommer bilde av premien etterhvert.

Spre ordet slik at alle kan få blitt med. Så skla jeg vel se om det kan bli en eller annen ekstra premie dersom det blir mange nok deltagere.

Lykke til, klems Pelle

Skisse konk 01-07


Her er ukens skisse, kortet skal være minst 6x6", man velger farver, pynt, ark ol helt fritt. Frist for å sende inn er fredag 30.11 kl 22, avstemning kommer iløpet av helgen


Lykke til

Årets julekort i bilder
Årets julekort


Da er jule-forberedelsene igang her også, endelig. Jeg har vel egentlig holdt på en stund, men jeg har ikke fått lagt ut noe om det før nå... Det skjer jo alt mulig i livet som vanlig. Det som preger mitt liv mest er vel alt besøket som er her. Ikke kan jeg helt huske sist helg, hvor vi ikke hadde noen som "bodde" her - men det er så koselig at jeg klager ikke...

Denne helgen er Anne fra Arendal, og Katarina og anders fra Linnkjøping her. De er ute med tom nede i byen nå, mens jeg liksom skla lese på power point for test på mandag - men hvor havnet jeg?

Jo selvsagt her på bloggen...


For et par uker siden hadde jeg treff her, hvor julekort var tema. Nina, Vibeke, Fatima, Tone, Camille, Elisabeth, Nina(2), Lise og jeg satt langt uti de sene timer, hørte på julemusikk, skravla (ekstremt mye), drakk deilig kaffe, pepperkaker +++ og klippet og limte, alle med sine prosjekter. Jeg skla høre med de andre om jeg kan få legge ut noe av det de produserte her den kvelden så dere kan få se med egne øyne hvor produktive vi var...


Her er mitt lille bidrag til årets julekort som snart skal skrives og sendes land og strand rundt i skandinavia.

mandag 19. november 2007

Elsker du som meg god kaffe?


Kaffe er en av de tingene jeg ikke helt ser at jeg skulle klart meg uten.
Nå om dagen holder jeg på å slutte å røyke. Jeg sier holder på, for jeg slutta, men bare i 4 dager også var jeg pån igjen. Men jeg har mer enn halvert så jeg må finne ny motivasjon før jeg oppe på det vanlige igjen...
Uansett, røyken ser jeg faktisk at jeg klarer meg uten etterhvert. Men kaffen derimot?

Jeg har en veninne som selger kaffe maskiner, og hun kom opp hit før helgen med en maskin som jeg kunne låne i helgen.
Den står heldigvis på benken fortsatt, for jeg ble litt avhengi av iallefall å få 1 eller 2 kopper av denne vidunderlige væsken om dagen...
Denne maskinen her må nok bare flytte rett inn i heimen min - og godt er det.

Jeg har hatt flere typer maskiner før, Men alle som er blir etterhvert pakket vekk. enten fordi kaffen ikke blir god nok, eller det er for mye jobb, de er for trege eller andre ting jeg ikke har vært fornøyd med.
Så denne er den første kaffemaskinen jeg faktisk er fornøyd med!!

Og det beste, jeg fikk 3 maskiner av henne som jeg kan få selge til dere.
Utsalgspris på de er 3490.-, men dere kan få de for 2850.- Og da blir den sendt hjem til deg så porto er inkludert. (såfremt du bor i Norge da).

Maskinen bruker små "cups", så når du skal ha en kopp setter du bare den cup'en i hullet og lukker lokket. så du slipper søl med kaffegrut og bøss fra kaffekverna.
En pakke med 30 cup's koster 60.- og de har 4 ulike typer kaffe.
For te elskere har de også 4 ulike te sorter, og ja - den stimer selvsagt melk så du kan få laget deg en latte...

Men, jeg har som sagt bare 3 maskiner, ellers får man jo kjøpt de andre steder også men da ligger de på 3490.- igjen + porto om de skal sendes...

Ellers av nytt, så har jeg hatt juleverksted her, jeg skal bare finne igjen ledningen til scanneren så skal dere få se årets julekort - så langt...

Men altså, de 3 raskeste av dere kan få kjøpt en god kaffemaskin til en rimelig penge, enten til deg selv eller til din kjære til jul...

Mer info om maskinen kan du få på linken her:
http://www.espressocap.it/catalogue/?mod=product&cat_id=1&product_id=38

torsdag 8. november 2007

Hvordan scrapper vi "gutta"?


En skulle jo tro at når jeg først satte meg ned med saks, lim og verkøykassa mi, så ville det bli mye blått og grønt som tøyt ut i et faderlig tempo. Men det er ikke helt riktig.

For det første tyter de ikke akuratt ut, noen ganger kan jeg sitte en hel kveld med en Lo - og ikke bli helt ferdig.

Og innimellom tenker jeg, "nå skla jeg jammen meg lage en skikkelig maskulin LO"

- men når jeg er ferdig er den like rosa og lysegul som alt det andre...

Det er klart, det hender jo at det kommer inn andre farver også, men jeg ser at jeg ofte ender opp med en i rosa-toner.


Hva betyr det? Er jeg ikke en skikkelig mann? Er jeg ikke en av "gutta"?


Kan man si utfra en LO hvordan du er som menneske?

Er du den myke, følsomme litt tandre personen om LO'ene dine blir "baby-jentete"?

Er du brautende, ukonsekvent og mindre tolerant om LO'ene dine er mer "rå-ungdomsgutt"?

Jeg tror nok at hvordan oppsettet ditt er på en LO, og hvilke farver den endte opp i reflekterer hvordan du er akuratt der og da, men jeg er litt usikker på om de viser deg slik du alltid er.


Kanskje jeg er en ekte mann alikevel? Hvordan definerer man egentlig en mann?

Selv om jeg heller baker brød og kaker enn å mekke bil, eller heller vasker hus enn å vaske den ny-mekkede bilen, kunne jeg sikkert mekka bilen, eller vasket og polert den om jeg måtte. Men kunne Tom vaske huset, bake brød og kaker, selv om han måtte. og hvordan ville det blitt seende ut, eller smakt - om det var slik at våre roller skulle byttet plass en måneds tid. Ville bilen vår fortsatt gå etter at jeg hadde tatt med meg verktøykassa mi oppi der?


Hmm - er det det samme med roller en har i livet som med hvordan en scrapper. Kan du si utfra hvordan du lever livet ditt om du er et skikkelig mannfolk? Kan du se utfra en LO hvordan personen bak er?

Eller kommer det litt an på hvem du spør?


Spør jeg meg selv, så ville jeg svart at jeg ikke er det, da de etter min standard er flinkere i garasjen enn på kjøkkenet. Og jeg vet med meg selv at jeg er helt håpløs der nede. Men gi meg hvilket som helst kjøkken og jeg kan trylle frem det lekkreste av ingenting.


Men jeg er jo mann da, jeg tenker som en mann og kler meg som en mann. Jeg ser ut som en mann (iallefall om jeg sitter musestille og ikke sier noe, og prøver å ha henda i lomma og ikke fektende rundt for å understreke det jeg sier...).


Så da vil vel svaret på spørsmålet mitt bli, i den grad man kan si "vi gutta" da, ettersom du kan telle de norske manlige scrapperne på ei hånd eller to.

Se på mine LO'er så ser du hvordan mannen Pelle scrapper, ser du på en annen mann vil du se hvordan han scrapper...

onsdag 7. november 2007

er følelser bare visuelt?


For meg er følelser alle ting som gjør at jeg settes i en sinnsstemning. Ikke bare det visuelle, men også det man hører, det man kjenner og det alt dette totalt gjør med en.

Jeg har lagt inn et par sanger som gir meg den gode mamma følelsen. Dersom du ser rett nedenfor rulleskjermen med bilder, ligger det en en "box", klikk på Il Divo sin Mama - og du vil høre en sang som ga meg veldig mye etter begravelsen.


Her er et av de siste bildene som ble tatt av mamma i Frankrike sommern 2006. Hun sitter sammen med min kjære nevø Herman, som bor så altfor langt unna - i Stavanger med min bror og hans kone.


Det var hos de vi bodde i helgen, så vi fikk tatt igjen litt tapt tid...

mandag 5. november 2007

Utstillingen min er nå endelig klarMin første utstilling er et faktum, og jeg stiller ut på kunstcafe Himmel og Hav, i vakre Skudeneshavn, rett utenfor Stavanger. Det er helt klart en lang reisevei dersom du som meg bor på Østlandet. Men jeg kan love deg at det er verdt det. Bare det å få et par gode milde dager i Stavanger med alt den byen har å by på...

Tar du turen hit må du smake på cafe-vertinnens hjemmelagde belgiske konfekt. Om ikke bildene er verdt det alene, så toppes opplevelsen med de i munn.


Jeg har kalt utstillingen min "Til Mor" - til minne om mamma som døde i august 2006. Hun etterlot et dypt savn, som jeg har fått uttrykke gjennom bildene mine.


Det er mange som har spurt, så jeg svarer til alle, jeg maler selvsagt et bilde til deg om du vil. Det er bare å si fra.

Jeg maler i stort sett alle formater, men har helt falt for 40x40 cm - gallerilerret. De kan selvsagt settes sammen slik at du kan få 40x80 - 80x80 - 160x160 osv - så stort du bare vil. Bare si fra om du har noen spesielle farve ønsker, eller andre ønsker.


pris (inkl embalasje og porto):


30x30 cm 1 000.- nkr


40x40 cm 1 300 - 1 500.- nkr


Legg gjerne igjen en kommentar...