søndag 11. januar 2009

Happy birthday

My good friend Liisa, turned 30 yesterday. This is the card I made for her birthday. I went in CS3 and made all the pictures "blue-ish" and added some noise and grain. I have several layers of paper in purple, red, white and brown.
Flowers and crystals are from Prima.
This one was made in a hurry, just took about 1 hour to make cause i got lost in CS3. Someone should tell me not to stay in there for hours and hours, just play and have fun.

Tom's mother had lots of pictures from the old days. And I told her long time ago i could try make them look a little better, + preserve them for the future. Now she has been asking for a year or so if I am done, so that was what I started on yesterday.
Here I show u some exsamples of my day in CS3. I am realy satisfied with my work...
First one are the picture after scanning, nr 2 + 3 are after some hours in CS3..


torsdag 8. januar 2009

Bilder til julekalender, årets prosjekt nr.1

Årets julekalender til meg selv, som Tom skal få fylle med alskens lekkerbiskner.

Her er den ene siden av "huset med det rare i".

Alle 4 sidene har skuffer som stikker ut. alle veggene er julepyntet med julepapir, julecharms, klistremerket ol.
Den ser litt skjev ut på bildet, men er ikke det i realiteten. Er jammen meg ikke sikker på hvorfor den ser slik ut, men det har vel noe med fotografen å gjøre regner jeg med.
De store eskene nederst er pålimt herlig bling rødt julepapir, med gecco og juletreknapper.

Her ble det også plass til et av hulrommene, sånn i tilfelle Tom plutselig fikk for seg at jeg skulle få noen ekstra gaver i advent tiden. Knappene jeg har brukt er knall grønne og julerøde.

nærbildet av knappene og Geccoen...
Jeg har noen knapper igjen av disse om du vil kjøpe de..

Her er min favoritt detalj. Chip board pil fra Maya Road er tvunnet med gull tråd også har jeg limt på bitte små mini hjerter..

Her har et bitte lite nøkkelknippe blitt hank til skuffen.

Her har jeg limt på et chip boad juletre, bak stjernen har jeg limt på en gul knapp som liksom lager skinner rundt stjernen..

Fra baksiden av juletreet, ser man bare knappen som liksom rager litt over og titter på hjertene og engelen oppi bruskorken.

Et annet "hemlig" rom. Kledd med papir fra Vibeke S.

Nøkkelknippe og julestrømpe har blitt hank. Det røde papiret her har jeg kjøpt på norway Design.

Kalenderen er selvfølgelig Hand Made, og det må jeg jo vise frem. Jeg selger sånne charms også.

God Jul klistremerke fra bikuben.

Her er det en brus kork som har fått litt pynt, Det står god Jul oppi der, en bitte liten gull engel, en super bitte liten blomst charm (de koster 1.- for 3 stykker), litt rødt speil papir fra Norway Design.
Her er toppen på kalenderen, Bruskorken har jeg kledd med et tynt bånd og ric rac bånd rundt for å skjule den stygge kanten på korken og limet som ligger under..
De små hjertene er confetti fra Jysk.
Håper det kan inspirere deg litt...

Årets først hobby prosjektJeg er litt usikker på om jeg er tidlig eller sent ute. Jeg skulle jo lage denne i november ifjor - men fikk ikke tid før nå.

Men jeg kan bruke den iår...


Planen var å lage mange, men jeg fant aldri noen oppskrift, så måtte bare ta det som jeg fikk det til. Og når jeg ser hvor lang tid det tok, vet jeg at dette blir den eneste av dette slaget som blir laget her i gården.


Jeg tror til og med jeg skal bruke den selv, at den rett og slett er til meg. Så kan Tom fylle den med det han måtte føle. Om det er en bitte liten mini pakke, et dikt (ja særlig at han er så kreativ...hehe), et skatte kart som forteller hvor presangen måtte befinne seg... spennende. Jeg skal gi ham den i august så har han 4 mnd på å fylle den.

Jeg skal legge ut noen detalje bilder. Felles for alle er at tråden som er håndtaket for å få ut esken er en tråd som i enden har fått en charm eller en knapp. Alle har et eller annet - ikke alle har med jul å gjøre, men de fleste. Har brukt snø krystall, både stor og liten, swirl, julestrømpe, juletre, nøkler, engler, hjerter +++

Av alle ting på den er jeg mest fornøyd med den pilen som går mot hjertet, snurret med tynn gulltråd og pålimt mini hjerte knapper.

Alle arkene jeg har brukt har jeg kjøpt hos papir i hjerte.

Dersom du liker de charms jeg har brukt kan du får kjøpt de hos meg.

Alle mini boksene er fyrstikk esker i ulike størelser.

Det hvite du ser i kantene, er Gecco som Linda har fått meg hekta på. Det sorte er cats eye black inc.

Klistremerkene har jeg kjøpt hos bikuben.


Det var i det hele tatt litt vanskelig å finne skikkelig jule stash iår syntes jeg. Mange butikker som ikke tok inn noe særlig, eller jeg som var dårlig til å lete kanskje... Jeg leter jo mest hos Papir i hjertet, og noen ganger stikker jeg innom bikuben ettersom jeg går forbi der hver dag på vei til skolen...


Den tråden som er på det brune feltet, sort tråd med blå og grønne "kuler" Kan den som handler noe annet få en bit av, om noen vil ha. Bare å si fra når det dere bestiller. Oppdattere bildene etterhvert som det går tomt. Er "utsolgt" på en del, men det er mye artig igjen..

Ellers har jeg brukt Dottie An på alle skuffene for å kamuflere hullet til tråden..

Tror det var alt.


Jeg gleder meg til å bruke denne til neste år, og håper du også koser deg med å se på bildene. Og at kanskje du også får lyst til å scrappe noe, eller gjøre et kreativt stykke arbeide med det du måtte ha liggende.


Ha en flott januar, klems Pelle