torsdag 8. november 2007

Hvordan scrapper vi "gutta"?


En skulle jo tro at når jeg først satte meg ned med saks, lim og verkøykassa mi, så ville det bli mye blått og grønt som tøyt ut i et faderlig tempo. Men det er ikke helt riktig.

For det første tyter de ikke akuratt ut, noen ganger kan jeg sitte en hel kveld med en Lo - og ikke bli helt ferdig.

Og innimellom tenker jeg, "nå skla jeg jammen meg lage en skikkelig maskulin LO"

- men når jeg er ferdig er den like rosa og lysegul som alt det andre...

Det er klart, det hender jo at det kommer inn andre farver også, men jeg ser at jeg ofte ender opp med en i rosa-toner.


Hva betyr det? Er jeg ikke en skikkelig mann? Er jeg ikke en av "gutta"?


Kan man si utfra en LO hvordan du er som menneske?

Er du den myke, følsomme litt tandre personen om LO'ene dine blir "baby-jentete"?

Er du brautende, ukonsekvent og mindre tolerant om LO'ene dine er mer "rå-ungdomsgutt"?

Jeg tror nok at hvordan oppsettet ditt er på en LO, og hvilke farver den endte opp i reflekterer hvordan du er akuratt der og da, men jeg er litt usikker på om de viser deg slik du alltid er.


Kanskje jeg er en ekte mann alikevel? Hvordan definerer man egentlig en mann?

Selv om jeg heller baker brød og kaker enn å mekke bil, eller heller vasker hus enn å vaske den ny-mekkede bilen, kunne jeg sikkert mekka bilen, eller vasket og polert den om jeg måtte. Men kunne Tom vaske huset, bake brød og kaker, selv om han måtte. og hvordan ville det blitt seende ut, eller smakt - om det var slik at våre roller skulle byttet plass en måneds tid. Ville bilen vår fortsatt gå etter at jeg hadde tatt med meg verktøykassa mi oppi der?


Hmm - er det det samme med roller en har i livet som med hvordan en scrapper. Kan du si utfra hvordan du lever livet ditt om du er et skikkelig mannfolk? Kan du se utfra en LO hvordan personen bak er?

Eller kommer det litt an på hvem du spør?


Spør jeg meg selv, så ville jeg svart at jeg ikke er det, da de etter min standard er flinkere i garasjen enn på kjøkkenet. Og jeg vet med meg selv at jeg er helt håpløs der nede. Men gi meg hvilket som helst kjøkken og jeg kan trylle frem det lekkreste av ingenting.


Men jeg er jo mann da, jeg tenker som en mann og kler meg som en mann. Jeg ser ut som en mann (iallefall om jeg sitter musestille og ikke sier noe, og prøver å ha henda i lomma og ikke fektende rundt for å understreke det jeg sier...).


Så da vil vel svaret på spørsmålet mitt bli, i den grad man kan si "vi gutta" da, ettersom du kan telle de norske manlige scrapperne på ei hånd eller to.

Se på mine LO'er så ser du hvordan mannen Pelle scrapper, ser du på en annen mann vil du se hvordan han scrapper...

2 kommentarer:

Carrin sa...

Hei hei!
For en hyggelig blogg du har laga. Måtte stikke innom i lese litt. Nydelige rosa/ gule LO`er som jeg gjerne vil se flere av, så jeg stikker gjerne innom bloggen din igjen.
Ha en fin dag!

Hege sa...

Hei på deg!

Flott blogg du har. Jeg simpelthen digger dine refleksjoner over livet!

Klem